top of page

Burn-out

Burn-out

Wat is een burn-out?

Bij een burn-out kun je niet meer op de vertrouwde voet verder. Je loopt tegen grenzen aan van jezelf, van je omgeving, je werk en mensen. Je hebt geen energie meer. Je lichaam kan niet meer, ook mentaal ben je op. Je hoofd zit vol, concentreren en iets onthouden lukt niet goed meer. Je bent jezelf niet meer.
 

Signalen burn-out

Veel mensen herkennen het proces van een burn-out te laat. Er zijn wel signalen, maar die worden niet gezien als een voorbode van een burn-out. Je merkt dat je wel dat je vermoeider bent, eerder geïrriteerd maar je gaat door omdat je je verantwoordelijk voelt. Je hebt geen keus denk je. Maar je lijf reageert bij overspannenheid en burn-out. Er komen meer signalen bij. Je lijf begon eerst zacht te protesteren, maar als dat te lang duurt gaat het harder protesteren. Je raakt steeds vermoeider, hebt last van ongemak in je lijf, je slaapt steeds slechter, piekert en alle ballen in de lucht houden kost steeds meer energie. En daar komt steeds een groter te kort aan. Je kan fysieke klachten krijgen als bv hartkloppingen. Hoezeer je ook wil, je hoofd en je lijf weigeren steeds meer dienst.

Luisteren naar je lichaam

Je lijf vertelt je wat goed is voor je en wat niet. Door meer contact te maken met je lijf leer je te voelen wat jouw grenzen zijn. Een belangrijke vraag is dan ook of je bereid bent om naar je lijf te leren luisteren. Leren stilstaan, contact maken met je lijf, aandacht hebben voor je ademhaling, luisteren naar je binnenwereld zonder meteen in oplossingen te denken, dit is een goede manier om tot rust en ontspanning te komen en het vast te houden. Je mag nieuwe patronen gaan ontwikkelen.

rowan-heuvel-e-S-Pe2EmrE-unsplash.jpg

Behandeling:


Ik ga je ondersteunen via: inzichtelijke gesprekken, gestalttherapie, bio energetica, mindfulness en ademwerk zodat je:

  • Geen roofbouw meer pleegt op je lichaam, meer balans in rust en actie

  • Leren naar je lichaam luisteren en naar je echte behoeften

  • Kwetsbaarheid toe leren laten

  • Stress leren herkennen in je lichaam

  • Grenzen leren herkennen en aangeven

  • Leren ontspannen en met stress leren omgaan

  • Je werkomgeving analyseren

  • Je patronen samen met je onderzoeken, wat is onderliggend de oorzaak dat je een burn-out hebt gekregen...

WhatsApp.svg.png
bottom of page